Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu köprü yüksekliği sizce normalmi ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Bu köprü yüksekliği sizce normalmi ?

Arkadaşlar bugün aldığım Ibanez Rg1570 gitarımın köprüsünün biraz yukarda olduğunu farkettim bir bakın bakalım sizce nasıl ? Normal değilse nasıl düzeltebilirim ilk defa floydroselu bir gitar kullanıyorum

Click image for larger version

Name:	IMG082.jpg
Views:	1
Size:	91,0 KB (Kilobyte)
ID:	451949

Şu an benimkininde aynı bu yükseklikte aslında ideali düz olması. Fakat benim fretlerdeki sorundan dolayı biraz yüksekte dengeye getirmek zorunda kaldık. Senin gitar daha yeni şu anki durumu pek normal değil bir sap ayarı falan yapılması gerekir sanırım.

Yorum

Sap ayarıyla ilgili bir şey yoktur diye düşünüyorum. Bence büyük bir problem de yok. Ama hala istemiyorsan köprünün hafif kalkık olmasını o zaman arkadaki yaylarla oynayacaksın. Köprü kalkıksa yayları germen ya da ekstradan yay takman lazım, göçmüş gibi duruyorsa yayları gevşetmen lazım.
      Aha da internette ararken şöyle güzel bir resim de buldum, açıklayıcı olur.

Yorum

Hocam sap ayarıyla ilgili bencede bir problem yok, köprünün böyle durması bir sıkıntı yaratmayacaksa yani görüntü olarak bozuk olacaksa sorun yok, ama işlevsel olarak sorun çıkaracaksa o zaman birazcık köprü yaylarını sıkayım? Dediğim gibi ilk defa floyd roselu bir gitar kullanıyorum

Yorum

Sanmıyorum işlevsel problem olacağını. Entonsayon doğruysa, çalımında problem yaratmıyorsa(sağ ve sol el) böyle kalsın.
          Ama seni huzursuz ediyorsa. Biraz sık.
          Son güncelleyen ozzyfive; 12-02-2012, 22:12.

Yorum

Anladım hocam, peki köprü vidalarını sıkmam entonasyon, tel yüksekliği vs. vs. gibi bir sorun yaratır mı

Yorum

Tel yüksekliği azalacak zaten. Sap ayarına bir şey olmaz. Entonasyon bozulabilir. Kontrol etmende fayda var.

Yorum

tamamdır ayarladım sayılır, biraz tel yüksekliği azaldı ve çok az bi tellerde cızırtı olmaya başladı sanırım perdelere çarptığından, amfiden duyulmuyor, sıkıntı olmaz değilmi

Yorum

Amfide duyulmuyorsa sıkıntı olmaz.

Yorum

Tamam hocam şimdi hafif birkaç ayarlamayla cızırtıda gitti, ancak köprü yayları biraz gergin oldu oda sıkıntı değil heralde

Yorum

Whammy bar sıkı mı olsun, gevşek mi ,onu da kendi zevkine göre ayarlayacaksın.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X